Op donderdag 5 juli is gestart met de bouw van het nieuwe sport- en wooncomplex aan het Erasmusplein in Vlaardingen. Het hele gebouw wordt energieneutraal en gasloos. Energie wordt opgewekt met bijna 1000 zonnepanelen.

Gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Waal hebben de start van de bouw gevierd met omwonenden en kinderen die in de sporthal gaan schoolgymen. Leerlingen van basisschool de Wereldwijzer maakten zeepbellen als startsein. Wethouder Arnout Hoekstra en directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg van Waterweg Wonen sloegen daarna samen de eerste paal.

WestwijkStartBouw20180705

(foto: Jacqueline van Woerkom)

Het ontwerp van KOW omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca en commerciële ruimtes. Het complex is opgezet vanuit de passief-huis-methode en voldoet aan de PHPP eisen. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via PV panelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte in opdracht van de Gemeente Vlaardingen.  De sporthal zal worden gebruikt door de basisscholen in de Westwijk. Deze maken nu nog gebruik van de sporthallen aan de Floris de Vijfdelaan. Zodra het gebouw klaar is worden de oude hallen gesloopt.

Onder onderstaande afbeeldingen: 1. Impressie oostzijde met wonen boven winkels aan het plein, 3. Overzicht complex met aan oost en westzijde appartementen en winkels met daartussen de sporthal.

WestwijkVlaardingen01WestwijkVlaardingenOverzicht01

 

 

 

Share Button